Anders
AddThis Social Bookmark Button


Van 4 - 11 nov.: 17e Dorcas Voedselinzamelingsactie bij supermarkten, kerken en scholen
maandag 05 november 2012 18:56

Deze week is de zeventiende (jaarlijkse) Dorcas Voedselactie van start gegaan. Duizenden vrijwilligers zamelen op meer dan 1100 locaties voedsel in ten behoeve van de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Bij deze actie zijn ruim 450 kerken, 550 supermarkten en zestig scholen betrokken.

AddThis Social Bookmark Button
 
'Goedkope' bio-producten uit de supermarkt: onduurzaam en niet diervriendelijk
dinsdag 04 september 2012 11:15

De reportage 'Wie billig kann BIO sein' van de ARD (3 sept.) laat zien dat er wel wat mis is met biologische producten die in de supermarkt worden verkocht. Bio blijkt niet perse duurzaam te zijn, of beter voor het dierenwelzijn en het kan negatieve gevolgen hebben voor lokale telers en boeren en voor ontwikkelingslanden en arme Europese regio's.

AddThis Social Bookmark Button
 
Verse groente en fruit op straatmarkt goedkoper dan in supermarkt (UK)
zondag 03 juni 2012 17:05

Onderzoek toont aan dat verse groente en fruit op de markt (in Groot Brittannië) veel goedkoper is dan in de supermarkt. Dat geldt zelfs voor de 'koopjes' in de super.

AddThis Social Bookmark Button
 
Jaarvergadering: Ahold-top wijst vakbondseisen af ondanks stevige kritiek op beleid
zaterdag 21 april 2012 18:43

fnv-afspraak-is-afspraak Op de Ahold-aandeelhoudersvergadering van 17 april spraken vakbondsvertegenwoordigers uit Nederland en de VS over misstanden op de werkvloer. Het ging over onzekere contracten in Nederland (FNV BG) en over een anti-vakbondshouding (UFCW) en onderbetaling (CIW) in de VS. Ahold-voorzitter Dahan reageerde over het algemeen zeer bot, sarcastisch en afwijzend. Hij werd daarvoor bekritiseerd door diverse aandeelhouders. Ondanks de verzoeken van de bonden was de Ahold-top niet van plan om oplossingen te zoeken (vanwege de internationale concurrentieverhoudingen).

AddThis Social Bookmark Button
 
Wal-Mart probeert schurken-image af te schudden met pro-vrouwen programma
dinsdag 20 september 2011 10:20

Wal-Mart heeft veel image-schade gelden door een grote rechtszaak wegens vrouwendicriminatie (Dukes vs Wal-Mart). Het bedrijf is nu een 5-jarig programma gestartom dat image op te vijzelen.

AddThis Social Bookmark Button
 
Hoe de supermarkt je meer geld doet uitgeven dan je eigenlijk wilde
maandag 01 augustus 2011 11:32

Op 27 juli stond er een kort artikeltje op het internet over de wijze waarop supermarktbedrijven je meer geld uit de beurs kloppen dan je van plan was uit te geven... Volgens onderzoek door de Amerikaanse zakensite Business Insider blijft in het ontwerp van een supermarkt geen centimeter onbenut en heeft alles één enkel doel: de klant verleiden tot het besteden van zoveel mogelijk geld. Hieronder de 15 manieren die BI opsomde:

AddThis Social Bookmark Button
 
Grote Britse supermarktketen biedt 1000 daklozen en andere kwetsbare mensen een baan
vrijdag 05 november 2010 23:26

Een van de vier grootste supermarktketens voor levensmiddelen, Morrisons, wil de komende 3 jaar 10% van de nieuwe banen reserveren voor daklozen en andere kwetsbare mensen. Het gaat om 1000 banen in nieuw op te zetten filialen in heel Groot-Britannië.

AddThis Social Bookmark Button
 


 

RSS Feeds