Negatieve effecten
AddThis Social Bookmark Button


Steeds meer Walmart-klanten lopen weg door besparing op personeelskosten
woensdag 03 april 2013 21:56

Uit enquetes en mails aan de redactie van persagentschap Bloomberg blijkt dat er steeds meer ongenoegen is onder de klandizie van Amerika's grootste supermarkt- en discounterketen Walmart over de lange wachtrijen, de slechtgevulde schappen en het gebrek aan service. Volgens Bloomberg stappen steeds meer consumenten ondanks de lage prijzen van Walmart over naar de concurrentie omdat ze meer service verlangen voor hun geld.

AddThis Social Bookmark Button
 
Klantactie: roep Albert Heijn op om zich te houden aan gemaakte afspraken
woensdag 07 maart 2012 00:00

tegel-ah  Op 7 maart zijn vakbondsleden uit de VS en Nederland gestart
  met een serie regionale, publieksvriendelijke acties bij
  Albert Heijn.

  In verschillende steden worden klanten geinformeerd over hoe
  AH om gaat met gemaakte afspraken met zijn personeel.
  Gevraagd wordt om Albert Heijn op te roepen zich te houden
  aan die afspraken.

AddThis Social Bookmark Button
 
Almere: Werknemers Albert Heijn voeren actie tegen intimidatie en misstanden door franchiser
maandag 05 december 2011 15:54

Op 3 december voerden Albert Heijn-werknemers in Almere aktie. Al jaren zijn er ernstige klachten over misstanden (onderbetaling, verduistering van verlofdagen) en wordt het personeel geintimideerd. Ondersteund door de FNV boden ze een peitie aan.

AddThis Social Bookmark Button
 
Albert Heijn: FanScan-programma zet medewerkers en winkels onder druk
dinsdag 30 augustus 2011 21:16

In 2015 wil Albert Heijn een miljoen trouwe en tevreden klanten erbij hebben, de "fans van Albert Heijn". De medewerkers wordt opgedragen per dag een minimaal aantal klanten te begroeten en om een persoonlijke band met ze op te bouwen. De winkels zullen onderling gaan concurreren aan de hand van een scorekaart, de FanScan.

AddThis Social Bookmark Button
 
Landarbeidsters in Spanje weren zich: Nederlandse steun van vakbonden en consumentenorganisaties gewenst!
vrijdag 05 augustus 2011 11:52

SOC-Almera
In de Spaanse provincie Almería wordt een groot deel van de groente en fruit geteeld die (vooral) 's winters in onze supermarkten te koop is. Inmiddels geldt dat ook voor de biologische productie. In de strijd van arbeid(st)ers in Almería voor beter loon en arbeidsvoorwaarden is een voorlopig succes bereikt. Door acties bij het concern Bio-Sol, ondersteund door de kleine vakbond SOC en een internationale campagne richting Europese supermarkten, werd het ontslag van een aantal arbeidsters ongedaan gemaakt en kregen anderen een volledieg ontslagvergoeding. Om zijn eigen image te redden zette het Zwitserse supermarktconcern Coop op zijn beurt Bio-Sol onder druk om alle CAO-afspraken na te leven. Vakbonden en campagne-organisaties uit Spanje, Oostenrijk en Zwitserland wiilen nu bereiken dat de SOC een vaste vertegenwoordiging verkrijgt binnen Bio-Sol. Daarvoor is ook de steun nodig van Nederlandse vakbondsmensen en activisten...

AddThis Social Bookmark Button
 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 11
 

RSS Feeds