Home Keten in kaart
Keten in kaart
Lidl, Aldi, Ahold en Jumbo in Deloitte's lijst van top-250 retailers
Geschreven door Rob   
maandag 28 januari 2013 01:54

In de top-250 van 's werelds grootste retailers van Deloitte komen dit jaar vier supermarktketens (levensmiddelen) voor die actief zijn in Nederland. Het zijn Aldi, Lidl, Ahold en Jumbo. Deloitte adviseert retailers om met digitale middelen de klantbeleving in de winkel en op het internet te verbeteren en om in blijven spelen op de (toekomstige) verwachtingen en behoeften van de consument om zo overeind te blijven in de concurrentiestrijd.

AddThis Social Bookmark Button
 
Supermarkten winnen marktaandeel ten koste van foodservice
Geschreven door Rob   
maandag 25 januari 2010 01:08

Volgens het FoodService Instituut Nederland heeft de consument in 2009 ruim 150 miljoen euro minder uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen dan in 2008. Daarbij hebben de 'foodservicekanalen' marktaandeel ingeleverd en hebben de supermarkten hun aandeel juist fors uitgebreid.

AddThis Social Bookmark Button
 
Slechts 4 Nederlandse bedrijven in de top 250 van grootste, wereldwijd opererende retailers
Geschreven door Rob   
zondag 24 januari 2010 21:32

Op 11 januari presenteerde accountants- en adviesorganisatie Deloitte het rapport 'Global Powers of Retailing 2009 - Emerging from the downturn'. Het geeft aan hoe de 250 grootste supermarktketens ter wereld het deden in 2008 en welke verschuivingen er plaats vonden. In de Top 250 staan slechts 4 Nederlandse bedrijven genoteerd.

AddThis Social Bookmark Button
 
"Bevoorrading van winkels afstemmen op productie: beter en goedkoper"
Geschreven door Rob   
zondag 01 juli 2007 20:52
Onderzoeker Piet van der Vlist promoveerde op 29 juni op een proefschrift over een goedkoper en meer efficiënt bevoorradingssyteem voor supermarkten.
AddThis Social Bookmark Button
 
Overzicht supermarktketens in Nederland
Geschreven door Rob   
maandag 26 juni 2006 02:00

Deze opmaak dateert van eind mei 2006 en omvat informatie die betrokken is van de websites van de onderzochte supermarktketens en van enkele WIKI-pagina's. Warenhuizen en groothandels zijn buiten beschouwing gelaten omdat daar de verkoop van levensmiddelen ondergeschikt is aan de formule (zoals bij Vendex KBB) of omdat ze niet toegankelijk zijn voor de gewone consument (zoals Makro). (Dit overzicht is niet bedoeld volledig te zijn of zonder interpretatiefouten).

AddThis Social Bookmark Button
 


 

RSS Feeds