Home Economische macht Marktaandeel Omzetgroei en meer concurrentie bij internetbezorgdiensten
Omzetgroei en meer concurrentie bij internetbezorgdiensten
donderdag 14 december 2006 14:29
Volgens Foodmagazine breidt het virtuele winkelcentrum Toptown.nl binnenkort uit: behalve in de huidige standplaats Nieuwegein zal de boodschappendienst in 2007 ook worden aangeboden in 7 andere steden. Daarmee wordt het een belangrijke concurrent voor de internetbezorgdienst Albert.nl die weliswaar qua omzet groeit maar nog niet rendabel is.

 


Via de website van Toptown.nl kan de consument uit Nieuwegein en omgeving boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt, slager, groenteboer en andere speciaalzaken. Alle boodschappen worden vervolgens in één keer thuis bezorgd en er wordt bij één centrale webkassa afgerekend.
Het assortiment van de initiatiefnemer, Super de Boer, wordt hiermee aangevuld met producten uit de deelnemende speciaalzaken, en de andere deelnemers zien hun marktgebied vergroot van wijkniveau naar de hele stad of regio. Het webinitiatief bestaat nu een aantal jaar en is succesvol.

De omzet van Albert.nl - de internetbezorgdienst van Albert Heijn - is dit jaar weer spectaculair gegroeid. Volgens formulemanager Angélique Wouters [1] kan Albert.nl de groei nauwelijks aan en moet de groeiprognoses elk jaar worden bij gesteld. Nog meer groeien kan wel, maar zou ten koste gaan van de kwaliteit van de dienstverlening. Wekelijks zijn er nu 12.000 internetbestellingen met een gemiddelde besteding van 120 euro.
Na vijf jaar - en ondanks de doorzettend groei en potentiële uitbreidingsmogelijkheden - is de onderneming volgens Wouters nog steeds niet winstgevend. De kosten verhinderen het opzetten van een landelijke dekking.

Noot:
[1] "Bezorgdienst Albert.nl groeit spectaculair" door Henk Schutten in Parool van 30 november 2006 (http://www.parool.nl/nieuws/2006/NOV/30/eco2.html).

Bronnen: "Toptown.nl: bedreiging voor Albert.nl", door Maarten Beernink in Foodmagazine van 13 december 2006 (http://www.zibb.nl/retail/food/nieuwsbericht/asp/artnr/1315443/versie/1/index.html)
en "Omzet Albert.nl explodeert verder", door Patrick Bramer in Distrifood.nl van 7 december 2006 (http://www.zibb.nl/retail/food/nieuwsbericht/asp/artnr/1311876/versie/1/index.html).

AddThis Social Bookmark Button
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

 

RSS Feeds