Home Bijeenkomsten
Bijeenkomsten
2-3 mrt, Den Bosch: Reclaim the Seeds weekend (vrije zaadbeurs en doedag stadslandbouw)
Geschreven door Rob   
donderdag 14 februari 2013 12:45

 zadenbeurs2013  Op zaterdag 2 maart en zondag 3 maart is er weer een Reclaim the Seeds
   weekend. Dit jaar vindt die plaats in Den Bosch.
   Met een vrije zadenbeurs, met Franse, Duitse en Belgische organisaties
   gespecialiseerd in het instandhouden van bijzondere groente- en fruitsoorten,
   met allerlei (ook praktische) workshops en met aandacht voor lokale initiatieven
   en acties rondom stadslandbouw en stadstuinprojecten.AddThis Social Bookmark Button
 
7 febr, A'dam: 4 Marokkaanse vakbondsactivisten vertellen over groenteproductie voor Nl'se supermarkten, en over Arabische Lente
Geschreven door Rob   
vrijdag 25 januari 2013 12:11

Op 7 februari vertellen 4 Marokkaanse vakbondsactivisten in Amsterdam over hun leven en werk in de landbouwsector in Agadir. Daar worden veel groentes geteeld die worden verkocht in Nederkandse supermarkten. Ook vertellen ze over de (voortgaande) protesten voor democratische hervormingen in Marokko (Arabische Lente). Deze avond wordt georganiseerd door TIE-Netherlands.

AddThis Social Bookmark Button
 
Debatserie feb-april 'Its the food, stupid!' (over toekomst van landbouw en ons voedsel)
Geschreven door Rob   
maandag 21 januari 2013 15:02

Van 25 februari tot en met 24 april vinden er 6 publieksdebatten plaats onder de titel "It’s the Food, Stupid!". Onder leiding van Felix Rottenberg wordt gepraat over de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Hoofdthema is een zoektocht naar feiten en naar duurzame oplossingen voor de enorme impact die voedselproductie heeft op ecologie, energie, ontwikkeling en gezondheid. Het doel: inleiders en publiek zoeken samen naar oplossingen om de landbouw te verduurzamen.

AddThis Social Bookmark Button
 
19 jan, Berlijn: We hebben er schoon genoeg van! (Voor een ander voedsel- en landbouwbeleid)!
Geschreven door Rob   
vrijdag 11 januari 2013 10:49

Uitnodiging voor de internationale demonstratie "Wir haben es satt" op 19 januari in Berlijn.
1-wir-haben-es-satt
2013 is een doorslaggevend jaar voor het Europese landbouwbeleid. Het EU parlement stemt deze maand over voorstellen voor aanpassing van het Europese Landbouwbeleid. De organisatoren van de demonstratie eisen niet nog méér van hetzelfde, maar ze willen een eerlijk en duurzaam voedsel- en landbouwbeleid.

AddThis Social Bookmark Button
 
Uitnodiging maaltijd en presentatie 'Wereld op ons bord' (12 mei Den Haag)
Geschreven door Rob   
woensdag 06 april 2011 19:15

Bureau Ver(?)antwoord, Stichting Werelddelen en Kerk en Wereld nodigen uit voor deelname aan een (H)eerlijke Wereldmaaltijd en de presentatie van de informatiemap 'De Wereld op ons Bord' op 12 mei in Den Haag. Een Wereldmaaltijd is een voedzame maaltijd waarin per persoon niet meer ingrediënten zijn gebruikt dan beschikbaar zijn bij een eerlijke voedselverdeling wereldwijd en waarbij rekening is gehouden met de voedselvoetafdruk. De Wereldmaaltijd wordt al jaren regelmatig gebruikt als idee en aanleiding om de voedselsituatie in de wereld te bespreken tijdens uiteenlopende bijeenkomsten. Meer hierover: Klik hier

AddThis Social Bookmark Button
 
Lezing 17 april (Den Haag): Waarom is het nog steeds crisis? En wat te doen tegen voedselspeculatie? (update)
Geschreven door Rob   
zondag 03 april 2011 16:38

Op zondagavond 17 april houdt SOMO-onderzoeker en TNI-fellow Myriam Vander Stichele in Den Haag een lezing over hoe we ervoor staan na de financieel-economische crisis van 2008, en over wat er te doen valt tegen de (recentelijk weer toenemende) voedselspeculatie. (update 31 jan. 2013)

AddThis Social Bookmark Button
 
20mrt, Den Haag: lezing "Voedselsoevereinititeit, ook iets voor Haaglanden?"
Geschreven door Rob   
zaterdag 05 maart 2011 09:43

Op 20 maart is er in Den Haag een presentatie over hoe we (meer) zeggenschap kunnen verkrijgen over voedselproductie en -distributie, en welke lokale initiatieven mogelijk en nodig zijn om dat te bereiken in Haaglanden (en daarbuiten).

AddThis Social Bookmark Button
 
5 maart: lezingenserie 'Weet wat je eet!' (Denk globaal, doe lokaal)
Geschreven door Rob   
zondag 27 februari 2011 21:25

Op 5 maart worden er in Amsterdam een viertal lezingen en discussies gehouden over eten en onze voedselvoorziening. Deze dag is door het initiatief '7 days of Inspiration' uitgeroepen tot Dag van de Voeding. Het motto is "Denk globaal, doe lokaal". Het gaat over voedselvoorkeuren van kinderen, over stadslandbouw, voedselcooperaties en transition towns, over stijgende voedselprijzen, voedselmonopolisering, het opraken van de natuurlijke hulpbronnen en voedselcrisis en over wat wij zelf kunnen doen voor een gezonde, milieuvriendelijke en rechtvaardige voedselvoorziening. 

AddThis Social Bookmark Button
 
Verslag WG 'Internationale Voedselzekerheid en Landbouw (3 feb, Fair&Green Deal)
Geschreven door Rob   
zondag 27 februari 2011 19:11

Op 3 februari organiseerde het Platform Duurzame en Solidaire Economie in Tilburg een conferentie over het realiseren van een Fair&Green Deal. De conferentie was getiteld: "Routeplan voor een Eerlijke Economie". Hierbij een verslag van de werkgroep over Internationale Voedselzekerheid en Landbouw.

AddThis Social Bookmark Button
 
Uitnodiging PAL-workshopdag 18 februari: voor een duurzaam en rechtvaardig Europees landbouwbeleid
Geschreven door Rob   
maandag 24 januari 2011 00:00
Het Platform Andere Landbouw organiseert op 18 februari een workshop-dag over een duurzaam en rechtvaardig Europees landbouwbeleid. De drie onderwerpen zijn "Een beter Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid", "Korte Ketens" en "Duurzaamheid in de keten". Mensen die zich actief willen inzetten voor zo'n beleid worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.
AddThis Social Bookmark Button
 
16 dec, Rode Hoed: slotdebat 'De prijs van ons voedsel'
Geschreven door Rob   
donderdag 09 december 2010 22:45
Op donderdag 16 december wordt in de Rode Hoed in Amsterdam het slotdebat gehouden in de 7-delige serie 'De prijs van ons voedsel'. Deze laatste aflevering heet 'Wie neemt de regie voor een gezond en duurzaam voedselaanbod?"
AddThis Social Bookmark Button
 
9 dec., Den Haag: Lezing uit de jaarserie over Voeding en Economie
Geschreven door Rob   
maandag 06 december 2010 10:57
Lezing door Louise van Luijk en Arno van den Berg, Gezonde Gronden (Den Haag)
Het ontstaan van de gangbare, hedendaagse manier van voedsel verbouwen (monocultuur met veel bestrijdingsmiddelen en weinig duurzame maatregelen) komt vooral voort uit economische belangen. Hoe zit dit eigenlijk precies in elkaar?Hoe hebben wij als consument invloed op de economie en kunnen wij door bewust consumeren een duurzame economie opbouwen?
AddThis Social Bookmark Button
 
Youth Food Movement Nederland nodigt (toekomstige) foodprofessionals uit (YFM Academie 2011)
Geschreven door Rob   
donderdag 18 november 2010 22:12

In januari 2011 organiseert de Youth Food Movement Nederland voor de tweede keer een Academie-programma gericht op de bevordering van transparantie en rechtvaardigheid van het toekomstige voedselsysteem. Enthousiaste en gemotiveerde jonge professionals en studenten binnen de horeca en de landbouw- en voedingssector kunnen zich nog tot en met 19 november aanmelden.

AddThis Social Bookmark Button
 
1 juli, Groningen: thema 'Herkomst van ons voedsel' en docu 'A Farm for the Future' (ondertiteld)
Geschreven door Rob   
woensdag 23 juni 2010 15:42
Op donderdag 1 juli organiseert Transition Town Groningen een bijeenkomst met als thema: De herkomst van ons voedsel. Ook is op deze avond de documentaire A Farm for the Future (Nederlands ondertiteld) te zien.
AddThis Social Bookmark Button
 
21 juni, Den Haag: Workshop Voedselteams - VersVoKo
Geschreven door Rob   
woensdag 16 juni 2010 10:43

Gezonde Gronden organiseert op 21 juni in samenwerking met A SEED een workshop VersVoKo, naar voorbeeld van de Belgische VoedselTeams.

AddThis Social Bookmark Button
 
Verslag werkgroep 'De (on-)macht van de consument' (Fair&Green deal 21-1, Tilburg)
Geschreven door Rob   
dinsdag 16 februari 2010 19:14

De conferentie 'Een Fair & Green Deal Wie biedt?' van 21 januari 2010 in Tilburg ging over het „mobiliseren van krachten voor een duurzame en solidaire economie“. Een van de werkgroepen had als titel "De (on)macht van de consument", waarvan hier het verslag. (met kleine aanpassing op 17-2)

AddThis Social Bookmark Button
 


 

RSS Feeds