Home Activiteiten
Activiteiten
We kunnen wel wat hulp gebruiken. Wil je meewerken aan één van de thema's van deze site of meer informatie over campagnes stuur dan een mail aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
AddThis Social Bookmark Button


Supermacht vernieuwd PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 februari 2011 12:55

Per vandaag (21 februari 2011) is de website Supermacht.nl is vernieuwd.

De layout is enigszins veranderd. Maar belangrijker: het Joomla open-source content management system is geactualiseerd (upgrade naar 1.5).

Met dank aan Jeremy Crowlesmith !

AddThis Social Bookmark Button
 
Doe mee aan Niet-Winkeldag 2010: koop eens ... niets, en kom in aktie ! PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 18 november 2010 18:03
Een nieuw product is volop verkrijgbaar op zaterdag 27 november, de negentiende Internationale Niet-Winkeldag. Koop het zo vaak u kunt! Het is het uitgelezen moment om Niets aan te schaffen. Niets is beter! Koop Niets en kom in aktie! 
Image
tekening: oli4 2000
 
AddThis Social Bookmark Button
 
Actie bij Ahold, Albert Heijn voor behoud van het minimumloon en tegen dwangarbeid PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 07 september 2010 17:24

Op 7 september 2010 voerde het Steuncomité Sociale Strijd actie bij een Albert Heijn-vestiging en moederbedrijf Ahold voor het behoud van het minimumloon en tegen dwangarbeid. Men drong er bij het bedrijf op aan niet mee te doen met aan de landelijke proef 'Loondispensatie' die mensen uit de bijstand en de Sociale Werkvoorziening verplicht regulier werk te doen voor minder dan het wettelijk minimumloon.
Image

Actievoerders voor de deur van het Ahold hoofdkantoor aan de Piet Heinkade in Amsterdam

AddThis Social Bookmark Button
 
Verslag van Omslag-bijeenkomst over lokale voedselproductie en -distributie: de VersVoko (28-08-10) PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 31 augustus 2010 13:14

Op 28 augustus vond bij Omslag en zeer boeiende Aanloopdag plaats, waarin A SEED een nieuwe campagne presenteerde rond lokale voedselproductie en -distributie: de VersVoko. Er was een heldere uitleg door Wim Merckx over de VoedselTeams in Vlaanderen; Piet Rombouts van de Brabantse Milieufederatie vertelde over verschillende lokaal voedsel-initiatieven in Brabant, en Didi van Dijk van A SEED lichtte de VersVoko-campagne toe. Ook veel van de 35 deelnemers bleken actief te zijn rond allerlei (lokaal) voedselinitiatieven. Het werd al met al een zeer informatieve en enthousiasmerende dag.

Het verslag van deze dag, met foto's, veel verwijzingen en een relevante agenda, is hier te vinden.

AddThis Social Bookmark Button
 
Berlijn 22 januari: 22.000 demonstranten voor een duurzaam en rechtvaardig landbouwbeleid PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 23 januari 2010 00:00
Op 22 januari demonstreerden ruim 20.000 boeren en burgers tegen industriƫle agro-bedrijven, gentechnologie in de landbouw en tegen het dumpen van goedkope Europese landbouwproducten in ontwikkelingslanden. Meer akties volgen, aldus de organisatoren.
AddThis Social Bookmark Button
 
7 nov, Utrecht: De Crisis als Kans (5e Dag van Alternatieven) PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 30 september 2009 12:04
Vóór de Verandering organiseert op zaterdag 7 november in Utrecht de bijeenkomst 'De Crisis als Kans'.

AddThis Social Bookmark Button
 
10 oktober, Utrecht: workshop 'Eerlijk voedsel op je bord!' PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 25 augustus 2009 13:00

Waar komt je dagelijks voedsel vandaan en wat zijn de lokale gevolgen van jouw aankoop? Stichting Werelddelen organiseert op 10 oktober een workshop voor wie daar meer over wil weten of er praktisch mee aan de slag wil. Het onderwerp 'eerlijk voedsel op je bord' wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken door de inleiders en in drie gespreksgroepen (mondiaal, landelijk, lokaal). Met inleidingen door Dirk Barrez en John Habets. Image

AddThis Social Bookmark Button
 
19 april: Discussiemiddag over werken in de tuinbouw: "Wie plukt de vruchten?" PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 14 april 2009 12:46

Op zondagmiddag 19 april is er in Den Haag een discussiemiddag over het werk in de tuinbouwsector en over de vraag wat we gezamenlijk kunnen doen om loon en werkomstandigheden te verbeteren en om initiatieven voor een sterkere zelforganisatie te steunen. Uitgenodigd zijn mensen die zelf werkzaam zijn in de tuinbouwsector, en mensen die zich betrokken voelen bij wat er speelt op gebied van de arbeid, of in de tuinbouwsector, of in de supermarktketens.

AddThis Social Bookmark Button
 
Oproep: doe mee aan burgerinitiatief tegen megagrote veestallen PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 09 april 2009 13:25
Het Burgerinitiatief 'Megastallen-nee' roept mensen in Noord-Brabant op te tekenen voor het provinciale burgerinitiatief tegen veefabrieken. Via de site kunnen mensen dat doen.
AddThis Social Bookmark Button
 
14 maart: Workshop over de macht van supermarkten (en alternatieven) PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 27 februari 2009 20:54

Werkgroep Voor de Verandering organiseert op zaterdag 14 maart in het Milieucentrum, Oudegracht 60 te Utrecht de workshop De macht van supermarkten. Deze workshop zou eerder plaatsvinden op 14 februari maar werd uitgesteld.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
UITGESTELD ! 14 februari, Utrecht: Workshop "De macht van supermarkten" PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 22 januari 2009 11:45

Workshop 14-02-09
Wegens omstandigheden wordt deze workshop uitgesteld naar een nader te bepalen datum in maart.

De Werkgroep Voor de Verandering organiseert op zaterdag 14 februari in het Milieucentrum, Oudegracht 60 te Utrecht de Workshop "De macht van supermarkten"

AddThis Social Bookmark Button
 
Lidl onder vuur? PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 01 juli 2007 21:15
Een interview met Henning Süssner, die meewerkte aan een Europees Zwartboek over Lidl, over de perspectieven van een Europese campagne tegen deze Duitse supermarktketen die ook in Nederland flink aan de weg timmert. 
AddThis Social Bookmark Button
 
Europees tegen Lidl? PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 27 juni 2007 19:55
Eerder deze maand was er een conferentie in Brussel over een voorstel voor een internationale campagne tegen de supermarktketen Lidl. Voorlopig is besloten tot het houden van twee gezamenlijke actiedagen: 10 december 2007 (mensenrechtendag) en 8 maart 2008 (internationale vrouwendag).

AddThis Social Bookmark Button
 
22 april: Earthday 2007 - Wat eten we? PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 18 april 2007 12:56
"Mondiale landbouw en de Nederlandse consument - Proeven, koken, luisteren, kijken en handelen op Earthday".
Dit jaar staat op Earthday, de dag voor mondiale duurzame ontwikkeling, voedselproductie en landbouw centraal. Een fietstocht langs boerderijen in de omgeving van Utrecht, twee recente films (“We feed the world” en “Our daily bread”) over de huidige problemen in de voedselproductie en een afsluitend debat met experts.
AddThis Social Bookmark Button
 
4 april: workshop en film 'We Feed The World' PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 31 maart 2007 01:52
Op 4 april wordt in Utrecht de documentaire 'We Feed The World' vertoond en aansluitend is er een workshop over de verschillende verantwoordelijkheden van boeren, bedrijven, consumenten en politiek.
AddThis Social Bookmark Button
 
28 maart: debat 'Industrie of boerderij: hoe verder met de veehouderij?' PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 22 maart 2007 02:22

Op 28 maart 2007 organiseren Milieudefensie en haar jongerenorganisatie Jongeren Milieu Actief een debat met boeren en politici over de toekomst van de veehouderij naar aanleiding van het burgerinitiatief "Stop fout vlees". Een week eerder presenteerden ze een toekomstplan voor de veehouderij. Het doel is een omschakeling naar een milieuvriendelijke en diervriendelijke veehouderij. 

AddThis Social Bookmark Button
 


 

RSS Feeds