Home Werknemers Distributie
Werknemers
AddThis Social Bookmark Button


Tesco misbruikt arm-computers om productiviteit van distributiewerkers op te voeren
maandag 11 februari 2013 23:57

Tesco zet digitale, draagbare hulpmiddelen in voor het stroomlijnen van voorraadbeheer en inpakproces in zijn distributiecentra. De werkers van zo'n centrum nabij Dublin klagen er over dat de leidinggevende die apparatuur misbruikt. De werkers worden opgejut om hun taken zo snel mogelijk uit te voeren en elke korte pauze (zoals toiletbezoek) leidt tot verlaging van hun productiviteitsscore. Dat zorgt voor teveel stress en voor gevaarlijke toestanden op de werkvloer.

AddThis Social Bookmark Button
 
Jumbo wil winst verhogen en stuurt aan op goedkopere cao voor distributiewerkers
maandag 28 januari 2013 22:12

"Jumbo wil de goedkoopste supermarktketen worden en blijven, over de dc-werkersvakbondrug van de distributiewerkers!", aldus FNV Bondgenoten en de Vakbond van Distributiewerkers. Het bedrijf wil een goedkopere cao afsluiten en schendt daarmee gemaakte afspraken over harmonisering van lonen en voorwaarden. De bonden laten het niet bij zitten en zetten juist in op 'Gelijk loon voor Gelijk werk voor iedereen'. En de DC-werkers maken zich op voor acties. 

AddThis Social Bookmark Button
 
Prijs voor Albert Heijn en Tempo Team wegens opjaag- en intimidatiebeleid
woensdag 23 januari 2013 00:31

Poolse uitzendkrachten reikten op 21 januari de "Platina Plof-Pool" uit aan Albert Heijn en uitzendbureau Tempo Team. Ze zijn werkzaam in AH's Distributiecentrum Zwolle en vinden dat ze slecht worden behandeld. Ze eisen betere werk- en woonomstandigheden.

AddThis Social Bookmark Button
 


 

RSS Feeds